23948sdkhjf

Huj brer ut sig – nytt avtal med Coop

Vegopastejtillverkaren Huj inleder ett nytt samarbete med Coop. Det innebär att Coopbutiker i region Syd, region Väst samt Stockholm med kranskommuner har möjlighet att köpa in vegopålägg från Huj. Beställningarna kommer att ske via Stockfiller och leveranserna via Coopss ordinarie flöde.

Totalt kommer cirka 200 Coopbutiker kunna erbjuda Hujs vegopålägg till sina kunder.

– Vi är väldigt glada att vi har fått till detta samarbete med Coop. Deras kunder är väldigt medvetna om såväl miljö som hälsa, och vi hoppas att de kommer uppskatta våra växtbaserade pålägg som produceras i vår egen påläggsfabrik mitt i Alingsås, säger Hujs grundare och vd Alice Knap, i ett pressmeddelande.

Huj har sedan tidigare avtal med Bergendahls med City Grossbutikerna och Matrebellerna. Under 2020 flyttade HUJ in i större lokaler i en före detta Arla-fabrik i Alingsås, där de nu jobbar för att investera i en helautomatisk produktionslinje.

– Vi har ett år av kraftig tillväxt bakom oss där vi trots utmaningar, till följd av pandemin har lyckats växa från ett 30-tal återförsäljare till dagens 230, säger Alice Knap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156