23948sdkhjf

Snabbutbildning hos Maxi – Ahmad och Yousef fick jobb i bageriet

Ett samarbete med Arbetsförmedlingen har slagit väl ut.

Samarbetet ”Mer mat – fler jobb” har slagit väl ut både för Arbetsförmedlingen, utbildningsföretaget Astar, Ica Maxi Linköping och de två blivande bagarna Ahmad Aljandali och Yousef Yousef.

När Arbetsförmedlingen fick reda att det fanns brist på bagare kontaktade de butiken för att starta en snabbutbildning. Ica Maxi nappade och efter att ha intervjuat tolv sökande valde de Ahmad Aljandali och Yousef Yousef som nu fått introduktionsanställningar.

– Vi tittade mest på personlig lämplighet men både Ahmad och Yusuf hade jobbat med deg tidigare, vilket var bra. Det fanns inget krav på en formell utbildning, utan bara ett intresse att lära sig, säger Anneli Nåhdin, HR-chef hos Ica Maxi Linköping, till Östergöta Correspondenten.

Båda kommer från Syrien och har erfarenheter från restaurangbranschen.

– Det finns ingenting som är svårt. Alla hjälper om det är något, inte bara på bageriet, utan på hela marknaden, säger Ahmad Aljandali till tidningen.

Ahmad Aljandali har planer på att baka eget bröd inspirerat av Mellanöstern. Ett platt bröd med färsk oregano, ost eller paprika.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109