23948sdkhjf

Här räddar Coop och OK landsortsmackar

Bensinpumparna vid Coopbutikerna i värmländska Vikene, Sunnemo och Skillingark, såg ut att behöva stängas på grund av ökade miljökrav.

I ett nytt samarbete mellan OK Värmland, Coop Värmland och Region Värmland kommer man inom kort att erbjuda helt nya bensinpumpar på samtliga tre orter.

I Vikene är den nya moderna bensinpumpen redan i gång och medan Skillingmark och Sunnemo står näst på tur inom några veckor.

OK och Coop Värmland har sedan länge haft samarbeten genom bensinförsäljning belägen intill landsortsbutikerna Coop Vikene, Sunnemo och Skillingmark. På samtliga orter är butiken och bensinpumpen det enda serviceställe som finns kvar på orten. Många gånger är det flera mil till närmaste ort där man kan handla mat eller tanka bilen.

– Att jobba i lanthandel är mer en livsstil än ett jobb. Vi jobbar och lever tätt intill våra kunder och vi försöker alltid hjälpa till med det mesta som efterfrågas. För oss är det därför jätteviktigt att kunna fortsätta erbjuda bensinförsäljning och i förlängningen handlar det om överlevnad för oss alla, säger Fredrik Grässjö fbutikshef på Coop Vikene.

- Vi är medvetna om vad butiken och macken betyder för en bygd i Värmlands landsort. Därför är det så kul att vi tillsammans med OK och Region Värmland kan fortsätta att verka för att hela Värmland ska leva, avslutar Coop Värmlands tf. vd Charlotte Lunås.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094