23948sdkhjf

Wolt tar in 4,5 miljarder – ska växa inom livsmedel

Det finländska matleveransföretaget Wolt tar in 530 miljoner dollar eller motsvarande 4,5 miljarder kronor i en ny investeringsrunda för att fortsätta växa inom livsmedel och detaljhandel.

Wolt startade i Helsingfors 2015 och samarbetar i nuläget med över 30 000 restauranger och 1 500 detaljhandelsbutiker. Företaget har 60 000 kurirer i 129 städer i 23 länder, inklusive en rad svenska städer.

Det finländska företaget började med att leverera restaurangmat, men har precis som Fodoora gått vidare till livsmedel och retail. Det går nu att handla allt från kosmetika till kattmat och apoteksvaror på Wolts plattform.

– Vi är verksamma i en extremt konkurrensutsatt och välfinansierad industri och den här rundan gör det möjligt för oss att ha ett mer långsiktigt tänkande när det kommer till att fördubbla omsättningen på våra olika marknader, menar Wolts vd och medgrundare Miki Kuusi.

Bland investerarna återfinns den svenska riskkapitaljätten EQT via EQT Growths första investering. Johan Svanström, partner och Investeringsrådgivare på EQT Partners, kommenterar:

– EQT Growth är stolta över att stötta Wolt med både kapital och kompetens när nu bolaget expanderar mot nya höjder. Ända sedan EQT Ventures började samarbeta med vd Miki Kuusi och hans team 2016 har vi sett Wolt bygga en otroligt effektiv och internationell tillväxtmaskin med stark betoning på ansvarsfulla partnerskap och bra kundlösningar. Vi tror att det finns goda utsikter för fortsatt internationell expansion och djupare penetration i bolagets kärnmarknader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11