23948sdkhjf

Icas nya robotar tar hand om köttet

Kedjan har installerat nya robotar på kyllagret i Västerås.

För två år sedan beslutade Ica att investera i en helt ny robotpark i kyllagret i Västerås. Orsaken var att styrsystemet och mekaniken i de äldre robotarna började närma sig slutet av sin livslängd.

Nu har åtta nya robotar av modell IRB 6700 från ABB installerats för att ta hand om det vacuumförpackade köttet. Robotarna lyfter lådor från transportbandet och sorterar produkterna butiksvis.

Bytet har gått väldigt smärtfritt; det har inte haft någon påverkan på anläggningen över huvud taget. Nu räknar vi med färre driftstörningar i framtiden, och vi har även möjlighet att rampa upp produktionen ifall vi skulle behöva det”, säger Mika Lilleberg, teknisk chef på Ica Sverige i en kommentar.

Robotbytet har i huvudsak skett under 2020 efter att den första roboten provgått utan problem i ett halvår, konstaterar ABB.

– Vi är väldigt stolta och glada över att ha en sådan här fin referens med robotar hos Ica och att vi har fått förtroendet att säkerställa en uppgradering till den senaste robottekniken”, säger Per Lindblom, servicechef på Robotics & Discrete Automation i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093