23948sdkhjf

Willys ställde om för bättre miljöval – alla butiker certifierade

Samtliga av Willys butiker är sedan tidigare märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning, Bra Miljöval.

Från den 1 januari gäller nya skärpta kriterier för märkningen och efter en tids omställningsarbete har kedjans alla butiker nu fått förnyad licens.

De är därmed ensam dagligvarukedja i landet med att ha samtliga butiker certifierade med Bra Miljöval, skriver Willys i ett pressmeddelande.

En butik som är märkt med Bra Miljöval måste uppfylla en rad kriterier. Exempelvis ska butiken ha ett brett utbud av ekologiska och miljömärkta produkter, källsortera sitt avfall och genomföra energieffektiviserande åtgärder.

– Jag är mycket glad och stolt över att alla våra butiker klarat de nya kriterierna och är märkta med Bra Miljöval. Märkningen är ett kvitto på vårt hårda arbete för att minska miljöpåverkan från våra butiker och erbjuda våra kunder att lättare kunna göra miljömedvetna val, kommenterar Thomas Evertsson, vd på Willys.

Alla butiker som redan tidigare varit märkta med Bra Miljöval har efter hårt arbete fått förnyad licens. Totalt är det 217 butiker, varav 214 Willys.

Ica Maxi Haninge är en annan av licenstagarna som lever upp till de skärpa miljökraven.

– Vi jobbar aktivt för ett hållbart Haninge och som Bra Miljöval-märkta blir det lättare för våra kunder att göra bra val och känna sig trygga med att vi gör allt vi kan för att minska belastningen på miljön, säger Fredrik Lillieborg, hållbarhetsansvarig, Ica Maxi Haninge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14