23948sdkhjf

Rånare överföll Ica-handlare och familj i hemmet – rättegång inledd

Ica-handlaren och familjen blev överfallna i sängen och tvingades låsa upp och larma av butiken.

Natten till den 2 augusti i fjol överfölls handlaren hos en Ica-butik på Öland i sitt hem i anslutning till butiken.

Handlaren och hans fru vaknade av att en man stod bredvid deras säng och visade upp en stor kniv. Handlaren och familjen bands sedan med buntband varefter handlaren tvingades ut för att larma av och öppna butiken. Rånarna tvingade också till sig nycklarna till kassaskåpet.

Det var hemskt. När det var kniv och kofoten som man såg så var det hemskt. Men någonstans kände jag att de mest hotade. Jag insåg att det bara var att göra som de sa. Sen var jag rädd senare att de skulle göra något när de väl fått vad de ville ha, säger Ica-handlaren i förhör, vilket Aftonbladet återger.

Vid ett tillfälle blev handlaren också slagen i huvudet med en kofot. Rånarna tömde sedan kassaskåpet på pengar, frimärken och lotter till ett sammanlagt värde på runt en halv miljon kronor. Ica-handlaren med familj blev instängda i personalrummet innan de efter tio minuter lyckades ta sig ut och larma polisen.

Rånarna misstänks sedan ha lämnat i en stulen bil som de kraschade i Borgholm. Två män, en 31-årig och en 21-årig sprang enligt Aftonbladet ifrån bilen och försvann. I bilen hittades stöldgodset i en väska.

Efter ett par veckor kunde en 31-årig man gripas misstänkt för rånet och han står nu åtalad för grovt häleri och grovt rån. Rättegången började under tisdagen i Kalmar tingsrätt.

Mannen nekar enligt tidningen till grovt rån men erkänner att han varit delaktig som vakt utanför butiken.

En 24-årig man är också misstänkt för rånet och häktad i sin frånvaro samt internationellt efterlyst. En tredje 21-årig man står åtalad för skyddande av brottsling, grovt brott, eftersom han misstänks ha kört flyktbilen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093