23948sdkhjf

Ica når sina klimatmål

När Ica Gruppen summerar verksamhetens klimatutsläpp under 2020 går det att konstatera att verksamheten når sina lägst nivåer sedan basåret 2006. Totala utsläppen hamnade på 92 121 ton, en minskning med 76 procent sedan 2006. Samtliga av dessa utsläpp klimatkompenseras av Ica

Utsläppen har minskat bland annat genom energi, köldmedia, logistiska flöden och godstransporter. Under året antog även Ica ett nytt klimatmål om att nå nettonollutsläpp 2030 och samtidigt halvera kundernas klimatpåverkan av inköp av livsmedel.

– Vi är stolta, men inte nöjda. Arbetet måste fortsätta i linje med vetenskapen. Vi vet att vår största påverkan kommer från själva livsmedelsproduktionen, och genom att inkludera såväl kundernas inköp som våra leverantörer i ambitionen hoppas vi kunna använda vår kraft att påverka i hela värdekedjan, säger Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör, Ica Gruppen i en kommentar.

Ica nådde även målet om att minst 90 procent av leverantörerna ska vara kvalitetscertifierade vid slutet av 2020. Den siffran uppgick nu till 91 procent. Målen för sociala revisioner och återrevisioner nåddes dock ej utan backade något från 87 procent till 86 procent då möjligheterna att utföra dessa revisioner påverkats av den pågående pandemin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078