23948sdkhjf

Snart sluttuggat på Dumleklubban

Efter 60 år upphör produktionen av den populära Dumleklubban.

Under mars upphör tillverkningen av klubban på grund av slutet på den tekniska livslängden på produktionslinjen, enligt ett pressmeddelande från Fazer.

Dumleklubban tillverkas på en av Fazers partnerfabriker i Sverige. Den nuvarande produktionslinjen är gammal och har de senaste åren blivit svår att underhålla och reparera.

Fazer arbetar på en lösning för att kunna producera en ny variant av den klassiska Dumleklubban i framtiden.

– För oss på Fazer är kvalité och säkerhet centralt och vi jobbar kontinuerligt med ständiga förbättringar. Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt. Det har varit en utmaning att med dagens moderna teknik hitta en produktionslösning till den klassiska Dumleklubban, då hantverket såväl som receptet är lika unika som klubban själv, säger Malin Lindqvist, brand manager på Fazer Konfektyr.

– Vi vet att klubban är en älskad produkt av många konsumenter och vi arbetar ständigt med vårt urval av Dumleprodukter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att utveckla och hitta ett sätt att producera en Dumleklubba igen i framtiden, fortsätter Malin Lindqvist.

Klubban är egentligen ännu äldre. Den första platta Dumleklubban tillverkades år 1945 av det svenska företaget Mazetti. 1960 fick den namnet Dumle. Fazer förvärvade Mazetti 1975 och Dumle blev en del av Fazers varumärkesportfölj.

Varumärket blev betydelsefullt på 80-talet med lanseringen av Dumlekolan som tillverkas på Fazers fabrik i Finland. Dumle säljs i över 30 länder runt om i världen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11