23948sdkhjf

Coop bygger butik på Kirunas nya handelsgata

Invigningen av handelsgatan i Kirunas nya stadskärna är planerad till hösten 2022. Då ska också en helt nybyggd Coopbutik finnas på plats.

– Vi tror på Kiruna och stärker vår position genom en nyetablering på en toppmodern mötesplats, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Butiken på cirka 1 000 kvadratmeter byggs gemensamt av Coop Norrbotten och Kirunabostäder. Den ska ligga i bottenplanet på en fastighet på den gågata som ska knyta samman tre gallerior. Ovanpå byggs bostäder och kontor.

– Coopbutiken blir den första nyetableringen i handelskvarteren och är en viktig nyckelspelare i det nya centrumet för att skapa en bra variation av hyresgäster och kundflöden, säger Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder.

Enligt ett bytesatral mellan Kirunabostäder och LKAB kommer bostäder och lokaler i nuvarande centrum att ersättas med nybyggda fastigheter i den nya stadskärnan, där befintliga aktörer ersätts med nya lokaler och där det även finns utrymmen för nya etableringar. LKAB bygger de nya fastigheter och när Kirunabostäder tillträder som fastighetsägare tar de över hyresavtalen med aktörerna.

En livsmedelsbutik är en viktig aktör i en centrumkärna. Vi är glada över att Coop väljer att etablera sig i de handelskvarter som vi bygger åt Kirunabostäder. Coop kommer att bidra positivt till såväl boendemiljön som handeln i nya Kiruna centrum, säger Therese Lindroth, sektionschef vid LKAB:s samhällsomvandling i Kiruna.

Sedan tidigare är det klart att flertalet av nuvarande butikskedjor och lokala handlare i Kiruna kommer att hyra lokaler i Kirunas nya centrum.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.219