23948sdkhjf

Krav och Från Sverige inleder samarbete

De två märkningarna Krav och och Svenskmärkning har inlett ett samarbete för att tillsammans se till att öka marknaden för produkter märkta med en eller båda märkningarna. 

Tillsammans kommer de två märkningarna bland annat att ta fram gemensamt skylt- och marknadsföringsmaterial för butik där svenskproducerade Krav-märkta produkter tydliggörs med ursprungsmärket Från Sverige.

– Flera svenska Krav-bönder, som exempelvis äppelodlare, har framfört att de vill tydliggöra att produkterna både är svenskodlade och Krav-godkända. Här kan man exempelvis ta fram klistermärken med båda märkningarna. Genom detta samarbete hoppas vi kunna gå svenska producenter tillmötes för att öka deras synlighet och försäljning, säger Anita Falkenek, vd för Krav i en kommentar.

Svenskmärknings styrelse  har samtidigt beslutat att sänka årsavgiften från 3000 kronor per år till 500 kronor per år för företag som omsätter upp till 9 miljoner kronor, vilket ska underlätta för mindre företag att använda både Från Sverige-märket och och Krav-märket.

–Vi vill tillsammans med Krav göra det tydligt och underlätta valet för de konsumenter som både vill handla svenskproducerade och ekologiska Krav-märkta produkter, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning.

Varken kriterier eller rutiner för ursprungsmärkning kommer att påverkas av samarbetet och utseendet på varumärkena kommer att förbli oförändrat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125