23948sdkhjf

Östenssons flyttar in på Folkungavallen

Det byggs för fullt på före detta idrottsarenan Folkungavallen i centrala Linköping. I bottenvåningen av ”mobilitetshubben” Neptunus, som nu byggs där, är det planerat för en större livsmedelsbutik.

Nu är det klart att det är Östenssons som etablerar en ny butik i lokalerna. I början av 2023 beräknas butiken vara klar att öppnas.

Det kommunala fastighetsbolaget Sankt Kors bygger en så kallad mobilitetshubb med plats för 600 bilar, bilpool, cyklar och paketutlämning, och en matbutik i bottenplan. Det är den lokala kedjan Östenssons, som sedan 2019 ingår i Hemköp, som ska driva butiken.

– Vi ser fram emot att etablera vår andra butik i Linköping, säger Anders Lindblom, vd på Östenssons. Vi har, sedan Gösta och Marianne Östensson öppnade sin första butik 1963 i Motala, vuxit i regionen. 2012 öppnade vi vår första butik i Linköping och vi är nu glada över att kunna erbjuda mat från trakten även på en så central plats i Linköping som Folkungavallen.

Butiken kommer att vara på 1200 kvadratmeter och ha generösa öppettider. Anders Lindblom tror att etableringen  medför cirka 25 nya arbetstillfällen. Runt omkring växer hela Folkungavallen fram, en ny del av staden med simhallen, nya vägar, bostäder och skola.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063