23948sdkhjf

Här byggs Icabutik med trädgård på taket

I Tygelsjö söder om Malmö byggs en fastighet med en Icabutik i bottenplanet och fyra våningsplan med äldreboende. Taket på Icabutiken blir en innegård för utevistelse.

Det är Hemsö och Lantmännen fastigheters gemensamma bolag Lanthem Samhällsfastigheter som bygger med start nu i vår. Bygget beräknas vara klart augusti 2022.

Den totala invseteringen uppgår till cirka 190 miljoner kronor. Malmö stad har skrivit ett 20-årigt hyresavtal för äldreboendet, och Ica ett 14-årigt avtal för butiken.

Tygelsjö är ett nytt område som växer fram söder om Malmö. Den skånska byn är lantligt belägen cirka fem kilometer från havet. Nära Tygelsjö ligger Hyllie som har all service och direkttåg till Malmö C och Köpenhamn.

Äldreboendet kommer att få 54 lägenheter fördelat på fyra våningsplan. På plan 2, som utgörs av taket på Icabutiken, byggs en trevlig innergård som lockar till utevistelse.

‒ Det är roligt att kunna utveckla den gamla silotomten till ett modernt och effektivt äldreboende och Icabutik, säger Masoud Taheri, utvecklingschef på Lantmännen fastigheter, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125