23948sdkhjf

Ny vd för Apoteket Hjärtat – värvas från Kjell & Company

Han har tidigare även arbetat för Apoteket.

Eric Lundberg kliver på som ny vd för Apotek Hjärtat. Han efteräder Anders Nyberg som nyligen aviserade att han lämnar posten för att gå i pension.

Lundberg kommer närmast från vd-posten hos detaljhandelskedjan Kjell & Company, en roll han innehaft sedan 2018. Han har även ett förflutet inom apoteksvärlden som marknadsdirektör för Apoteket. Samma roll har han haft även på Bauhaus och Plantagen.

– Eric har en lång bakgrund inom detaljhandel och en gedigen erfarenhet av transformationer. I sitt senaste uppdrag skapade han en framgångsrik omni-kanalaktör. Han är en duktig ledare med starka värderingar och jag är glad att han har tackat ja till att fortsätta driva Apotek Hjärtats förändringsresa, säger Per Strömberg, vd Icagruppen, i en kommentar.

Eric Lundberg tar i egenskap av ny vd för Apotekskedjan även plats i Icagruppens koncernledning.

 – Apoteksmarknaden befinner sig i en spännande förändring med starkt fokus på digitalisering och nya kundbeteenden. Apotek Hjärtat har en stark servicekultur och ett väl positionerat varumärke för att möta kundernas framtida behov. Jag ser fram emot att bidra till Apotek Hjärtats fortsatta utveckling och spännande tillväxtresa tillsammans med alla engagerade medarbetare och kunder, säger Eric Lundberg. 

Eric Lundberg tillträder tjänsten senast i september och fram till dess fortsätter Anders Nyberg i sin nuvarande roll.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078