23948sdkhjf

Svinnjakt ska gynna både butiken och den anställda

Ica Maxi Kungsbacka vill minska sitt svinna från 1,2 procent av omsättning till 0,6. Ett sätt att komma tillrätta med svinnet är ett nytt projekt som butiken startade i början av året som går under namnet Svinnjakten där hälften av tappet kommer att delas ut som ersättning till personalen, det skriver tidningen Handelsnytt.

– Man kan ha bra mål med olika rutiner och strukturer. Men vi är runt 200 anställda här. Hur får man med sig alla på tåget? Är det kopplat till en ersättning så är det såklart mycket mer intressant, säger Andréas Mattsson, ställföreträdande handlare på Ica Maxi Kungsbacka till tidningen.

Pengarna fördelas bland personalen utifrån antal jobbade timmar och med en årlig omsättning på 600 miljoner kronor kan det innebära att om målet uppnås blir det 9 kronor extra i timmen. Vilket för en heltidsanställd skulle bli cirka 15 000 kronor.

Arbetet med att minskas svinnet sker på alla avdelningar och innefattar allt från att lämna tillbaka returnerade varor så snabbt som möjligt till datummärkning och att se över säkerheten för att minska stöldsvinnet. Svinnet mäts sen per avdelning och jämförs med föregående år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078