23948sdkhjf

Patrik Hansson lämnar Arla i Sverige

Patrik Hansson, Arlas Sverigechef sedan 2016, lämnar Arla Sverige för att ta över som ny vd för Arla Foods Tyskland.

– Patriks breda och djupgående kunskaper om vår verksamhet, våra varumärken och våra kunder parallellt med hans framgångsrika samarbete med våra ägare och kollegor för att skapa progressiva förändringar på marknaden – samtidigt som våra ägares och andra intressenters långsiktiga intressen värnas – gör honom till den perfekta personen att leda Arla Foods Tyskland, och se till att vi sätter upp ambitiösa mål för vad vi vill uppnå, säger Peter Giørtz-Carlsen, ansvarig för Arla Foods Europa i en kommentar.

Patrik Hansson har arbetat på Arla sedan 2011 och tidigare bland annat bott i Malaysia med ansvar för den asiatiska marknaden.

– Jag ser fram mot att arbeta tillsammans med hela den tyska organisationen för att öka vår tillväxt och bygga ett ännu starkare Arla. Jag vill också passa på att tacka mitt team, mina kollegor och våra svenska ägare. De här åren har varit fantastiska och jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Jag kommer att ta med mig många fina minnen, säger Patrik Hansson i en kommentar.

Ersättare för Patik hansson blir Kai Gyllström, nuvarande vd för Arla Foods Finland. Båda kommer ta över sina respektive positioner den 1 juni och processen för att hitta en ny vd i Finland har inletts.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11