23948sdkhjf

Övertecknat Linas Matkasse rusade vid börspremiären

Efter att Linas Matkasses introduktionserbjudande blivit krafitgt övertecknat, så rusade LMK Group på måndagsmorgonen vid premiären på börsen.

Det var den 9 mars som LMK Group, moderbolag till bland annat Linas Matkasse, offentliggjorde avsikten att notera bolaget på First North. I ett pressmeddelande i dag meddelar bolaget att erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Bolaget uppger vidare att intresset har varit mycket stort både bland institutionella investerare i Sverige och internationellt samt bland allmänheten i Sverige.

Priset per aktie var 79:50 kronor, vilket motsvarar ett marknadsvärde på lite drygt en miljard kronor om man inkluderar nyemissionen som tillför LMK Group cirka 250 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Handeln i LMK Group-aktien på Nasdaq First inleddes på måndagen under kortnamnet ”LMKG” och den rusade direkt. Aktien var i den inledande handeln uppe i drygt 100 kronor, men har därefter fallit tillbaka.

”Vi är väldigt stolta över det stora intresse som visats för LMK Group under hela noteringsprocessen. Genom kombinationen av vår skalbara operativa plattform och våra väletablerade varumärken Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och RetNemt har vi alla förutsättningar på plats för att fortsätta stärka vår marknadsledande position inom flexibla matkassar i Skandinavien. Med fokus på lönsam tillväxt, hälsosam mat och minskat matsvinn ser vi fram mot den fortsatta resan tillsammans med alla våra nya aktieägare”, skriver vd Walker Kinman i en kommentar.

Linas Matkasse är det enda varumärket som är verksamt på den svenska marknaden, Godtlevert och Adams Matkasse finns i Norge och RetNemt Måltidskasser i Danmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078