23948sdkhjf

Dogman förvärvar kedja – anpassar konceptet till gallerior

Når målet om att omfatta 25 till 30 butiker under innevarande år.

I förra veckan kunde Dagens Handel berätta att Dogman förvärvat Tassar och Morrhår i Växjö och nu står det klart att kedjan växer genom ytterligare förvärv nämligen norska butikskedjan Buster Hund og Katt.

I kedjan ingår åtta butiker, som samtliga ligger i Oslo med omnejd, och genom förvärvet omfattar Dogman 26 butiker.

Därmed uppnår kedjan redan under årets andra kvartal det sedan tidigare satta målet om att nå ett butiksnät om 25 till 30 fysiska butiker i Norden under innevarande år.

Fem av de förvärvade butikerna ligger i centrala Oslo medan resterande tre återfinns i huvudstadens kranskommuner. Butikerna varierar i storlek upp till 500 kvadratmeter vilket är en skillnad mot tidigare butiker och de generellt större enheterna. 

Affären är ett viktigt steg då vi tar vårt Dogman-koncept och anpassar det för gallerior. Butikerna kommer att skilja sig från våra större enheter, men vi har testat ett liknande galleria-koncept i Bergen vilket tagits väl emot av kunderna. Framgångar och lärdomar från Bergen kommer att ligga till grund för den norska expansionen vi nu står inför, säger Pierre Olofsson,vd, i en kommentar.

Den förvärvade kedjan har idag 35 medarbetare. Genom förvärvet omsätter Dogman årligen cirka 500 miljoner kronor och Buster hund og Katt förväntas rullande på tolv månader bidra med en ökad årsomsättning med cirka 65 miljoner norska kronor.

Buster Hund og Katt har även lokal e-handel vilken kommer att samordnas med Dogmans befintliga e-handel.

– Precis som våra tidigare förvärv ska vi förvalta det bästa med Buster Hund og Katt. Ett exempel är butikernas kompetenta medarbetare och goda prisbild. Självklart kommer vi att utöka Dogman-sortimentet, med fokus på tillbehör, säger Pierre Olofsson vidare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11