23948sdkhjf

Lidl inviger sitt nya huvudkontor

I dag klipptes bandet till kedjans nya, över 15 000 kvadratmeter stora, huvudkontor i Barkarbystaden, Järfälla, nordväst om Stockholm.

Bygget, som påbörjades 2018 står nu klart och får miljöcertifieringen Breeam Excellent. Taket är täckt av gräsmatta och i byggnadens mitt finns ett stort öppet atrium. Runt atriet finns skrivbordsplatser och ytor för exempelvis möten och samarbeten.

Kontoret rymmer initialt 400 anställda och blir en förutsättning för att ”utmana de stora dominanterna” i den svenska dagligvaruhandeln. På sikt finns plats för omkring 600 medarbetare.

Vi är otroligt glada över att äntligen få börja arbeta på vårt nya huvudkontor, specialanpassat efter våra behov. Förra året öppnade vi vår 200e butik i Sverige och det här är ytterligare en viktig milstolpe för vår expansion och för att stärka vår position i Sverige. Vi ser fram emot att få samla hela vår centrala organisation i en och samma byggnad eftersom vi tidigare varit utspridda över flera platser och kontor. Nu längtar jag efter att vi framöver kommer ha möjlighet att ses på plats på det nya kontoret, säger Johan Augustsson, Sverigechef för Lidl i en kommentar.

Mitt emot det nya huvudkontoret öppnades i slutet av 2020 även en ny butik som kommer fungera som testmiljö för att utveckla Lidls butiker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094