23948sdkhjf

Titta in i Icas nya e-handelslager – öppnar i dag

I dag  öppnar Icas nya e-handelslager, darkstore,  i Arendal Green Park i Göteborgs hamn. Lagret har en totalyta på 17 200 kvadratmeter.

Med det nya lagret kommer Ica att öka sin leveranskapacitet av e-handlad mat i Västra Götaland, och kunna leverera sju dagar i veckan. Samtidigt skapas hundratals nya arbetstillfällen, skriver Ica i ett pressmeddelande.

Den ökade efterfrågan på e-handel under coronapandemin har lett till Icas e-handel anställt över 1 000 personer.

– För att möta den snabbt växande efterfrågan av e-handelstjänster i Västra Götaland öppnar vi nu ett nytt e-handelslager i Göteborg. Därmed får de Icabutiker som ansluter sig tillgång till utökad kapacitet, ett brett sortiment och bra service till sina kunder. Målet är att de lokala Icabutikerna skall kunna erbjuda fler kunder e-handelstjänster med en personlig och smidig köpupplevelse för att göra vardagen enklare, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Handeln som går via det nya lagret kommer att använda Ocados e-handelsplattform, som Ica successivt inför för all sin e-handel.

Bland annat innefattar det att systemet vet vad kunden brukar handla, hur ofta och vad ”andra som du” handlar, för att ge kunderna en personlig köpupplevelse.

– Samarbetet med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat gör det möjligt för oss att skala upp och effektivisera vår e-handel under lång tid framöver, säger Anders Svensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125