23948sdkhjf

Greenfood investerar i ny jätteanläggning

Växtbaserad kost med grönt som bas växer starkt. Greenfood etablerar därför nu en ny, toppmodern anläggning i Helsingborg. Den nya anläggningen utvecklas, byggs och hyrs ut av Skanska och blir en av de största i sitt slag; den ska inrymma Greenfoods befintliga Helsingborgsbolag med inköpsverksamhet, produktutveckling, förädling, produktion, paketering, lager och distribution.

– Anläggningen är en av Greenfoods större investeringar hittills. Tillsammans med Skanska skapar vi ett ekosystem, ett specialanpassat, toppmodernt och miljöeffektivt livsmedels- och logistikcenter som gör att vi kan fortsätta växa i Europa, öka våra volymer och utveckla vårt sortiment, säger David von Laskowski, vd och koncernchef för Greenfood Group.

Fakta om den nya fabriken
Area: 44 000 kvadratmeter och ska innehålla inköpsverksamhet, produktutveckling, förädling, produktion, paketering, lager och distribution.
Byggstart: Maj 2021, ska stå färdig Q2 2023.
Plats: Helsingborg

Det nya livsmedels- och logistikcentret blir 44 000 kvadratmeter stort och ska stå klart 2023. Helsingborg är en strategiskt viktig plats för både Greenfood och för livsmedelsbranschen. Det är Nordens största hamn för frukt och grönt, ungefär 90 procent av allt frukt och grönt som äts i Sverige kommer via Helsingborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109