23948sdkhjf

De ska förstärka KF på juridikfronten

KF:s juridiska avdelning utökar och anställer två nya jurister. Manuela Harge började redan i går och Johan Lindblad ansluter den 14 maj.

– Det känns väldigt bra att vi nu får bättre förmåga att stödja verksamheterna inom Coop samhandel och bolagen inom KF-koncernen. Jag har länge haft en ambition att återskapa en förbundsfunktion som kan hjälpa alla inom KF och Coop och detta ger oss möjlighet att på ett ännu bättre sätt kunna svara upp till våra medlemsföreningar och vår verksamhets förväntningar och behov, säger Anders Dahlquist-Sjöberg, chefsjurist och vice vd på KF, i en kommentar.

Manuela kommer senast från en roll som dataskyddsjurist på JP Infonet AB. Hon har tidigare även arbetat med juridisk rådgivning inom kommersiell avtalsrätt, bolagsrätt och arbetsrätt på Lawline och som legal researcher på Jurek Rekrytering & Bemanning.

Johan Lindblad kommer senast från en roll som enhetschef för samhällsrelationer på Systembolaget. Där har han bland annat varit ansvarig för regulatoriska frågor av vikt för Systembolaget, omvärldsbevakning och kontakter med nordiska och internationella aktörer. Innan dess var han bolagsjurist på Systembolaget under nio år och biträdande jurist på Mannheimer Swartling Advokatbyrå. Johan är även ledamot i Allmänna reklamationsnämnden.

– Vi arbetar i en verksamhet som kommer människor nära och berör deras vardag. Livsmedel är något vi alla vill och behöver ha tillgång till. Men vi är även en del av en komplex omvärld, och det finns en rad frågor som kräver att vi alla har ett större juridiskt fokus på olika sätt, säger Anders Dahlquist-Sjöberg.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078