23948sdkhjf

De blev handelns bästa arbetsplats

Handelsanställdas förbund har utsett Ica Kvantum Skellefteå till den bästa arbetsplatsen i hela handeln.

Motiveringen lyder:

”Ica Kvantum i Skellefteå har en driven fackklubb, som involverar alla anställda i ett ständigt pågående arbete med arbetsmiljön och som har ett gott samarbete med sin handlare. Här har de anställda och ledningen tillsammans tagit sig an den utmaning en pandemi innebär, med uppfinningsrikedom och stor respekt för varandras behov. Resultatet är en bra och säker butik för både anställda och kunder.

– Konkurrensen om utnämningen Handelns bästa arbetsplats var stark i år, med flera jättebra kandidater. Men Ica Kvantum i Skellefteå är verkligen en värdig vinnare, säger Handels ordförande Linda Palmetzhofer, som korade vinnaren under Handels kongress.

På en rad olika sätt har butiken sett till att minska trängseln och påminna om att vi måste visa hänsyn till varandra. Anställda i riskgrupper har fått byta arbetsuppgifter och slippa kundkontakt om de vill. Det finns visir i kassorna och golvytan har gjorts större. Nya rutiner vad gäller beställningar och utkörningar har införts för att det ska bli så riskfritt som möjligt för kunderna

– Arbetet under pandemin har varit stressigt, men vi har ju varandra och vi har verkligen gjort det tillsammans, säger en av de anställda.

– Jag är otroligt imponerad av personalen det här året. Det kommer ofta kunder till mig och säger, ”vilken bra personal du har”, säger handlaren Peter Jonsson

Butiken belönades också förra veckan för att för fjärde året i rad ha Sveriges mest nöjda kunder bland Kvantumbutikerna enligt NKI.

...och de fick ett hedersomnämnande

Handels delade också ut hedersomnämnanden till fyra arbetsplatser. En av dem var Eurocash i Strömstad.

”Förra året var ett mardrömsår för gränshandeln. Kunderna försvann över en natt och korttidspermitteringen var ett faktum. Trots detta har fack och arbetsgivare i Eurocash jobbat konstruktivt med arbetsmiljöfrågor och hållit humöret uppe under pandemin. Dubblad julklapp och extra bonus till de anställda är några exempel på vad det fört med sig. Det är självklart värt ett hedersomnämnande i utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats 2021”, heter det i motiveringen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078