23948sdkhjf

Lina Hedlund ska leda Dagligvarugalan: ”Hoppas vi ses live”

Nu är det klart att sångerskan Lina Hedlund ska leda Dagligvarugalan 2021. – Det kommer att bli en svinbra föreställning, säger hon.

För ett par år sedan var Lina Hedlund med som hemlig gäst med ett bejublat framträdande. Hon fick med sig hela publiken när hon sjöng i Blå hallen under Dagligvarugalan 2019. Nu ska hon styra hela festen och utlovar en stark liveshow.

Vad minns du från uppträdandet i Stadshuset?

– Jag kommer ihåg vad jag hade på mig, det mäktiga rummet och bandet som spelade.

Hur ska du förbereda dig i år?

– Nu har jag tid att jobba med manus och målet är att jobba på scenen i Stockholms stadshus. Det är en fin gala och den blir av antingen fysiskt eller digitalt. Jag älskar den inställningen. 

Har du haft några uppdrag som konferencier under pandemin?

– Nej, men jag kommer att göra en digital grej i maj. Jag ledde Melodifestivalen i mars precis innan pandemin greppade Sverige. Jag fick äran att vara med och leda Världens barn-galan i höstas. Vi samlade in rekordmycket pengar vilket var så roligt.

Vilka utmaningar har du mött under året?

– Det är en enorm utmaning. Jag har haft livescenen som mitt element i 20 år. Jag hade planer på en egen föreställning. Men till skillnad från många kollegor med enskild firma har jag aktiebolag så jag har kunnat permittera mig. Många i sektorn har det supertufft.

Vad är din relation till dagligvaruhandeln?

– Alla har ju det och jag har en familj på fyra personer. Vi ska äta och må bra. Jag försöker blanda vegetariskt med fisk och kött. Vi flyttade till hus precis när pandemin slog till. Nu kan vi storhandla på Ica Maxi med bilen. Jag har varit en dålig planerare men på söndagskvällarna försöker jag göra en plan för veckan. Annars går jag på feeling.

Många har lagat mer mat under pandemin? Har du det?

– Sedan jag flyttade till hus har det nog blivit lite mer matlagning och framför allt bakning. Annars är jag ju van att vara borta borta i veckorna med fokus på helgmaten.

– I vår familj får barnen styra ganska mycket men de ska smaka innan de säger att maten inte smakar. I vardagen är matlagningen mer ett stressmoment med en 4,5-åring som står och drar i kläderna. Jag kolla i tidningar efter recept och sparar men plockar sällan fram dem. Jag fick en fin receptbok av Johanna Westman, ”Jag fixar middan”. Ett försök att få med sig barnen i matlagningen, något min sambo är duktigare på än jag.

Vad ser du fram emot på årets gala?

– Lite glitter och glamour och att få sjunga. Att möta publiken i min komfortzon och att prisa alla i handeln.

Dagligvarugalan genomförs i år den 30 september Det går att nominera kandidater fram till den 20 maj på dagligvarugalan.se

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094