23948sdkhjf

Lidl delar ut covidtester till all personal

Lidl Sverige börjar förse samtliga medarbetare med gratis CE-märkta självtester för Covid-19. Testet är frivilligt och kan utföras av medarbetaren själv.

Alla medarbetare erbjuds ett självtest per vecka från och med vecka 20, enligt ett pressmeddelande.

– Vi tar ytterligare ett steg i vårt ansvarstagande som arbetsgivare genom att bidra till att minska smittspridningen i samhället och öka säkerheten för våra medarbetare och kunder. Därför kommer vi nu att erbjuda alla våra drygt 5 000 medarbetare gratis självtester, kommenterar Helena Erlingsjö, HR-direktör på Lidl Sverige.

Testet är CE-märkt och godkänt för självtestning av privatpersoner. Genom att använda självtester i form av antigentester kan man upptäcka smitta hos personer som inte upplever att de har några symptom och på så sätt minska risken för smittspridning.

De testkit som Lidls medarbetare nu kommer att använda sig av innehåller en provtagningspinne för att kunna ta ett så kallat svabbprov i näsan, ett provrör med vätska och en testkasett.

Förutom gratis självtester till alla medarbetare har Lidl sedan tidigare vidtagit en rad olika åtgärder för att minska smittspridningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109