23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Grilltema: Grillost och kyckling tar plats över kolen i sommar

När det kommer till valet av protein till maten har det funnits två starka trender de senaste åren: halloumi och kyckling. Vilket även märks under grillsäsongen.

Svenskarnas kärlek till halloumi har vuxit snabbt under åren där importen av den gnissliga osten ökat från 21 ton år 2011 till 4 000 ton år 2018. Även konsumtionen av kyckling har ökat kraftigt över tid samtidigt som annan köttkonsumtion minskat. På femton år har den genomsnittlige svensken gått från att äta cirka 13 kilo per år till idag 23,6. Inget ser ut att minska den trenden under  den kommande sommaren.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.156|