23948sdkhjf

Håkan Åkerström tar klubban i tech-startup

Håkan Åkerström, vd för Bergendahls Food, som lämnar jobbet när försäljningen till Axfood går igenom, har ett nytt uppdrag.

Han blir styrelseordförande i techstartupföretaget Procuro, som samtidigt byter namn till Tendmill. Samtidigt tar företaget in Christina Wergens som ny styrelseledamot.

Tendmill har en tjänst som digitaliserar upphandlingsprocesser genom en unik matchningsalgoritm som reducerar arbetstiden för grossister, matleverantörer och myndigheter med över hela 75 procent per upphandling, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företaget startade i november, och har lyckats få Menigo som storkund.

Tendmills algoritm matchar automatiskt artiklar med upphandlingen som laddas upp på plattformen. Man kan också ansöka om anbudsstöd med ett klick och plattformen erbjuder alla världens matleverantörer en möjlighet att arbeta datadrivet med hjälp av tjänstens statistikplattform.

– Ett stort problem inom foodservicebranschen är att många moment inom offentlig upphandling är oerhört tidskrävande. Och detta löser tendmill genom en helt unik algoritm som effektiviserar både grossisternas och matleverantörernas arbete. Den här tjänsten kommer göra flera positiva och betydande förändringar i branschen. Jag är både glad och spänd över att ansluta till ett så drivet team med så stora ambitioner, säger Håkan Åkerström.

Han har tidigare bland annat varit vd på Martin & Servera. Christina Wergens sitter i dag i Paulig Groups styrelse och har tidigare bland annat varit vd på GS1 Sweden, Colgate Palmolive samt haft ledande positioner på Unilever och Carlsberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125