23948sdkhjf

Santa Marias vd ny ordförande för DLF

Henrik Samuelsson, vd för Santa Maria och chef för Paulig i Skandinavien och Centraleuropa, valdes i går till ny styrelseordförande i Dagligleverantörers Förbund, DLF. Han efterträder Henrik Julin, Orkla, som lämnar ordförandeposten efter tre år.

Samtidigt utsågs Cloettas vd Katarina Tell till vice ordförande.

Henrik Samuelson blev invald i DLF:s styrelse i maj 2019 och är även styrelsemedlem i Livsmedelsföretagen samt FoodDrinkEurope. 

– Dagligvaruindustrin är inne i ett väldigt intressant och viktigt skede. Som en av landets största industrier har vi ett stort ansvar för att driva övergripande branschfrågor för bland annat ökad hållbarhet och för att stärka branschens attraktionskraft, säger Samuelsson till DLF:s nyhetsbrev DLF News.

– Vad gäller effektivitet kommer det vara viktigt att stötta implementering av 2D/QR-koder samt att nu närmast informera om den nya UTP-lagstiftningen. Vidare ska vi fortsätta att ge branschen inspiration och utbildning för att bli ännu mer innovativ, både vad gäller produktutveckling och affärsmodeller. Några områden inom hållbarhetsområdet som jag tror kommer behöva ännu mer fokus framöver är frågor kring matsvinn, klimatmärkning och återvinning. Redan idag finns det inom hållbarhetsområdet flera initiativ med tydliga mål som till exempel Plast- respektive Transportinitiativet, säger han vidare.

I den 20 man starka styrelsen valdes tre nya ledamöter in; Emma Pålsson, Findus, Jonas Lindell, Lantmännen Unibake och Mats Hedlund, Kronfågel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156