23948sdkhjf

Genombrott för Easyfill i Norge

Styrelsen för norska Coop har beslutat att svenska Easyfills hylla för kyldiskar, Turnloader Multideck, ska vara standard på nya kyldiskar i vissa kategorier i kedjans Obs-butiker.

Obs har utvärderat Turnloader i tre butiker under de senaste sex månaderna och visat upp enastående resultat i besparing av personalkostnader på upp till 60 procent, skriver Easyfill i ett pressmeddelande..

Kedjan utvärderar även Turnloader Ambient som ersättning till traditionella butikshyllor för utvalda produktkategorier.

Utrullning till Obs ska nu planeras och budgeteras för 2022. Exakt antal enheter är ännu inte bekräftat. Utrullning kommer att ske som nyinstallationer. Eventuell eftermontering på existerande kyldiskar ska också utvärderas.

– Efter att ha testat Easyfills produkter Multideck och Ambient på tre varuhus har vi sett att tidsbesparningen är så stor att den i sig bär ROI. Därtill kommer både eventuell försäljningsökning och minskat svinn att göra caset ännu bättre, när normala jämförelsetal är tillbaka efter pandemin, kommenterar Tore Westrum, chef för kontinuerlig förbättring på Obs.

– Detta är resultatet av ett långsiktigt och väl genomfört test av Coop och vi gläder oss verkligen över beslutet och ser med tillförsikt fram emot att påbörja planeringen av den kommande utrullningen. Vi hoppas och tror att det vi nu ser hända i Obs-formatet också ska tas vidare till övriga format i Coop-kedjan inom kort, säger Jens Liden, tf vd på Easyfill.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078