23948sdkhjf

Här kör Coop ut varor med taxi

Ny lösning testas under corona – kan fortsätta även efter.

För att undvika trängsel och tillgodose det ökade behovet av hemleveranser under coronapandemin har Coop i Mariestad och kommunen tagit fram en lösning tillsammans där varor skickas hem med taxi.

Projektet som började testas för två veckor sedan är ett samarbete mellan Coop, det kommunala Electrivillage och Mariestads taxi som även fått bidrag från innovationsmyndigheten Vinnova. Även en ny förpackningslösning från Stora Enso samt en transportsamordning och temperaturkontroll från Freelway är en del av projektet.

– Det glädjande är att man nu fortsätter använda detta och att Coop och Taxi Mariestad samverkar för att kunna leverera på ett mer hållbart och effektivt sätt. Vi i Mariestads kommun som jobbar med dessa frågor tycker att det är kul att delta i ett projekt som kan visa besparingar på transporter och samordning för att nå en hållbar och industriell förnyelse för att nå våra klimatmål, säger Susanné Wallner, näringslivschef på Mariestad kommun i en kommentar.

Pandemin har slagit hårt mot taxibranschen så förutom att erbjuda fler leveranser och därmed minska trängsel i butik hjälper projektet även en bransch i nöd. Även om projektet syfte varit att hjälpa till under pandemin uppfyller lösningen även kraven under normala förhållanden och kan därför fortsätta att användas även efteråt om behov finns.

– För oss i Mariestads kommun känns det också bra att kunna bidra som test- och demonstrationsplats för något som sedan kan användas i företagens verksamhet i större skala, säger Susanné Wallner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126