23948sdkhjf

Triss i solceller för Willys 

Tre Willys-butiker kommer under året att utrustas med solcellsanläggningar för eget bruk efter att kedjan tecknat avtal med Trophi Fastighets AB.

Det är butikerna i Trollhättan, Sandviken och Köping som kommer att utrustas med solceller i varierande storlek med en produktion på mellan 203 000 och 210 000 kWh per år, eller totalt 622 000 kWh per år. Det motsvarar ungefär den årliga elförbrukningen för 125 villor.

– Vi fortsätter vår satsning på ett grönare butiksbestånd, där vår målsättning är att ha solcellsanläggningar på 25 procent av lämpliga butikstak. Redan idag kommer all el vi köper till butikerna från förnybara källor, men att en del av elen dessutom produceras på våra egna tak är naturligtvis ännu bättre, säger Thomas Evertsson, vd för Willys i en kommentar

Idag råder skattefrihet för solcellsanläggningar som genererar el för eget bruk, men endast upp till 500 kWh. 

– Det är väldigt positivt att vi tillsammans med fastighetsägare kan bygga allt fler och allt större solcellssanläggningar. Men det är olyckligt att omställningen till en mer hållbar energiproduktion hämmas av den skatt på solenergi för eget bruk som fortfarande finns kvar. Det finns inga hinder för att ta bort det taket. Tvärtom skulle det bidra till en snabbare grön omställning och att ännu fler frivilligt skulle investera i hållbar energiproduktion, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef Axfood i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094