23948sdkhjf

Ny Willys till Blekinge – märks med Bra Miljöval

Axfood täpper till hålet i Blekinge. En nybyggd Willys om cirka 3 200 kvadratmeter ska nästa år öppna på handelsområdet Kämpaslätten, strax utanför Sölvesborg. 

Sedan tidigare finns det Willysbutiker i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Olofström, men inte i Sölvesborg. När Willys etablerar sig på orten blir det också som den första livsmedelsbutiken på det växande handelsområdet Kämpaslätten, beläget vid Sölvesborgs södra infart från väg E22.

– Vårt erbjudande, med bra och hållbar mat till låga priser, kommer att bli ett bra komplement till övriga verksamheter i Sölvesborg. Det saknas en lågprisaktör med fullsortiment med bra mat till låga priser i staden, så det finns stor potential för Willys koncept här, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Ett brett och varierat sortiment med mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor utlovas i butiken som kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning. Kunderna kommer även att erbjudas en Hämta-station, för upphämtning av matkassar som handlas på nätet.

Den Axfoodägda Willyskedjan bestod vid det andra kvartalets utgång av totalt 223 butiker, inklusive sju Eurocash. 117 av dessa erbjuder e-handel. Den nya butiken i Sölvesborg beräknas öppna under senare delen av 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125