23948sdkhjf

Coop satsar i Piteå – ny butik på 800 kvadratmeter

Coop Norrbotten bygger en ny butik i centrala Piteå, som ska stå klar nästa år.

Butiken kommer att ligga mittemot kommunhuset och bredvid Strömbackaskolan. Hyresvärd för fastigheten är Wallsténhus. Bygglovsansökan är inlämnad i dagarna och butiken har en planerad öppning våren 2022.

Under de senaste åren har Coop Norrbotten investerat 400 miljoner i att utveckla sitt butiksnät. Nu vill föreningen fortsätta investeringsresan med byggandet av en ny och lättillgänglig butik i Piteå, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi investerar stort i att både förbättra befintligt butiksnät samt att hitta nya butikslägen. Det är en av våra ambitioner att aktivt etablera nya butiker i länets tillväxtkommuner. Den planerade butiken stärker vår position i Piteå och vi ser mycket fram emot att få välkomna Piteåborna dit, säger vd:n Peter Fjällborg.

– Vi vill genom satsningen erbjuda en toppmodern butik på cirka 800 kvadratmeter, med generösa öppettider och bra parkeringsmöjligheter. Det ska vara enkelt att handla hos oss, säger föreningens fastighetschef Eva Pettersson.

– Vi gläder oss mycket åt samarbetet med Coop Norrbotten och att få utveckla det f.d. ”NAB-huset” på Strömnäs. Förutsatt att vi får bygglov är vår avsikt att sätta igång med projektet så snart som möjligt, säger hyresvärdens Andreas Wallstén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094