23948sdkhjf

Då öppnar Coop sin nya butik i Örnsköldsvik

Den nya citybutiken ska bidra till att hålla stadskärnan levande.

I mars stod det klart att det är Coop som tar över efter Hemköp i butikslokalerna i Galleria Magasinet i centrala Örnsköldsvik. 

Coop Nord har investerat närmare 10 miljoner kronor i den nya butiken. Föreningen fick tillträde till lokalerna den 1 juli och ombyggnationen har pågått sedan dess. Nu är Coop Nord redo att kommunicera ett öppningsdatum. Den 19 augusti invigs Coop City Örnsköldsvik.

– Färdigställandet av butiken har gått snabbt. Vi är glada att hälsa våra medlemmar och kunder välkomna till en citybutik med stark färskvaruprofil och måltidslösningar. Vår förhoppning är att etableringen av Coop City Örnsköldsvik verkar för att bibehålla en levande stadskärna, säger Henrik Skyttberg, vd för Coop Nord, i en kommentar.

Butiken har en totalyta på 1 700 kvadratmter och en säljyta på 1 000 kvadratmeter i markplan. Ett 15-tal medarbetare har rekryterats till butiken som väntas omsätta 35-40 miljoner kronor årligen.

En manuell delidisk med ost, chark och färsk fisk ska bidra till att erbjuda kunderna det lilla extra. Utöver detta finns ett stort färskvarufokus med lunchbuffé, kylda matlådor, mackor, salladsbar och bistro.

Att öppna butik mitt i sommaren och i semestertider är hektiskt men otroligt roligt, berättar Maria Nilsson, butikschef Coop City Örnsköldsvik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141