23948sdkhjf

Nu backar e-handeln

För första gången sedan mätningarna i Dagligvaruindex startade har den fysiska handeln sett en högre procentuell tillväxt

Totalt ökade försäljningen i handeln med 1,2 procent i juli och i fysiska butiker hamnade ökningen på 1,4 procent. Det är andra månaden i rad som den fysiska handeln visar tillväxt.

Försäljningen i e-handeln minskade under månaden med 3,4 vilket gör juli till den första månaden någonsin där den fysiska handeln ökat mer än e-handeln. Förklaringen till tappet är inte så mycket en försämring för näthandeln som den ovanligt stora ökningen som skedde förra året.

– Bakgrunden till e-handelns negativa utveckling under juli är de extrema utvecklingstal som vi såg under månaden i fjol då e-handelsförsäljningen ökade med 165 procent och upphämtning i butik med över 300 procent, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel, i en kommentar. 

– Den något lägre e-handelsandelen under juli hänger också ihop med att e-handel av mat ofta sker i anslutning till hemmet och att många vistas på andra platser under sommaren.

Under juli minskade försäljningen via hemleverans med 4,6 procent och upphämtning i butik med 2,5 procent. E-handelns andel av dagligvaruförsäljningen uppgick i juli till 3,6 procent, vilket är en minskning från förra månadens 5,4 procent och toppnoteringen på 7,8 i mars i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078