23948sdkhjf

Första olivoljan i Tetra pak

Di Luca & Di Luca lanserar marknadens första ekologiska extra jungfruolivolja i en förpackning från Tetra Pak. 

– I Sverige är vi vana vid att köpa mjölk i kartongförpackning, men inte olivolja. Det vill vi ändra på. Kartongförpackningen har flera fördelar då den bevarar kvaliteten på produkten länge, väger mindre än många andra förpackningar och har ett lågt koldioxidavtryck, säger Helene Rehnberg, inköpschef på Di Luca & Di Luca, i en kommentar.

Zeta Olivolja Fruttato Eko levereras i en förpackning som består till 75 procent av kartong och är lätt att återvinna. Tetra Prisma Aseptic 500 ml väger endast 22 gram jämfört med en glasflaska som väger 351 gram och förpackningen ger 69 procent mindre koldioxidavtryck än en glasflaska på grund av mindre energiåtgång vid produktion samt transport.

– Det blir definitivt den lättaste olivoljan att bära hem från affären. Dessutom tar den mindre plats och är okrossbar vilket gör den extra praktisk på resan, i båten eller husbilen, fortsätter Helene Rehnberg.

Zeta Olivolja Fruttato Eko är en ekologisk extra jungfruolivolja med fruktig karaktär som passar både till stekning och smaksättning. 500 milliliters-förpackningen finns att köpa i välsorterade Ica-butiker samt på Hemköp och kostar cirka 75 kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.132