23948sdkhjf

Svensk Handels vd lämnar posten efter åtta år

Karin Johansson lämnar uppdraget som vd för Svensk Handel senast i februari nästa år.

Karin Johansson lämnar posten som vd för Svensk Handel efter åtta år för att tillträda som vice vd för Svenskt Näringsliv.

–  Det har varit åtta fantastiskt lärorika och spännande år. Jag känner djup tacksamhet för förtroendet att få leda Svensk Handel och är samtidigt entusiastisk inför den nya roll som väntar mig på Svenskt Näringsliv, säger Karin Johansson i en kommentar och fortsätter:

Handeln är en bransch i snabb förändring. Det saknas verkligen inte utmaningar. Men jag slutar aldrig imponeras av den kraft och kreativitet som branschen gång på gång visar. Det har varit en förmån att få vara med på resan under så många år.

Hon lämnar posten senast i februari nästa år och nu inledds arbetet med att finna hennes efterträdare.

– Karin Johansson har lett Svensk Handel med stor framgång sedan 2013. Tillsammans med Svensk Handels medarbetare har hon med goda resultat målmedvetet arbetat utifrån medlemmarnas behov och för att säkerställa goda villkor för handeln i Sverige. Jag är mycket tacksam över det nära samarbete jag haft förmånen att ha med Karin och jag är helt övertygad om att Karin, med sitt ledarskap, engagemang och sin breda erfarenhet, kommer att bidra till att göra Svenskt Näringsliv till en ännu starkare röst i samhällsdebatten, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson, som är Svensk Handels styrelseordförande tillika ledamot i Svenskt Näringslivs verksamhetsstyrelse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125