23948sdkhjf

Leveransbolagen slåss om matkunderna – Airmee senaste utmanaren

Lång lista på uppstickare som utmanar kedjorna och Mathem om e-handelskunderna.

Listan över utmanarna på marknaden för e-handel av livsmedel är redan lång. Airmee är den senaste hemleverantören som ger sig in i kampen. Sista milen-bolaget lanserar nu tjänsten Airmee Fresh – för hemleverans av kylda färskvaror. 

– Vi har sett ett ökat behov från såväl e-handlare med produkter som kräver kylda transporter och konsumenter som önskar bättre och mer tidsprecisa sätt att få hem kylda varor som handlas online. Tack vare vår världsledande tekniska plattform kan vi genom Airmee Fresh hjälpa ytterligare ett segment inom e-handeln att lösa det största hindret till snabbare tillväxt: last-mile, säger säger Julian Lee, vd för Airmee, i en kommentar.

Airmee Fresh lanseras ihop med ett rikstäckande partnernätverk av leverantörer som redan i dag är aktiva på marknaden för kylda leveranser inom business to business. Liksom vid övrig e-handel kan nu även matkunderna spåra leveransen i realtid, se exakt leveranstid på minuten och med ett gränssnitt i mobilen skräddarsy sin leverans.

Airmee är bara ett av en lång rad hemleverantörsbolag som utmanar de stora kedjorna och Mathem på marknaden för e-handel av livsmedel:

  • Foodora. Delivero Hero-ägt företag som levererar ”på bara minuter” från egna lokala lagerbutiker. Räknar med att nå 25 procent av befolkningen i Norden vid utgången av 2021.
  • Kavall. Levererar matvaror i Vasastan på tio minuter, och räknar med att nå resten av Stockholms innerstad inom några månader. Lanserades nu i sommar.
  • Picsmart. Levererar direkt från användarnas lokala matbutiker inom 60 minuter upp till ”några timmar”. Samma priser som i butikerna. Grundades i Stockholm 2019.
  • Vembla. Samarbetar med lokala matbutiker i Stockholm och levererar mat och apoteksvaror inom 60 minuter. Lanserades i mars förra året.
  • Bolt. Levererar matvaror inom 15 minuter. Estniskt taxibolag som startade leveranstjänsten Bolt Food förra året.
  • Uber Eats. Ubers matplattform levererar i huvudsak restaurangmat, men i begränsad omfattning även livsmedel.
  • Delitea. Apotea-grundaren Per Svärdsons e-handelsprojekt startade 2016. Lanserar sig som det lyxiga alternativet med snabb leverans.
  • Amoi. Erbjuder närproducerade delikatesser från lokala specialistbutiker. Leverans samma dag. Ägs av Posten Norge.
  • Pongmarket. Ponggruppen startade förra året hemleverans av asiatiska livsmedel i Stockholm med de egna restaurangerna som upphämtningsställe för beställningarna.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094