23948sdkhjf

Så många konsumenter tänker fortsätta e-handla

39 procent av svenskarna har handlat mat på nätet sedan pandemins utbrott, visar en undersökning genomförd av Demoskop på uppdrag av Coop.

Av de som har handlat på nätet sedan pandemins utbrott tror majoriteten, 68 procent, att de kommer fortsätta göra det när restriktionerna lättas upp. Dock säger var tredje person, 33 procent, att de inte kommer att fortsätta handla online i samma utsträckning som under pandemin.

– Vår onlinehandel har växt urstarkt den senaste tiden och fortsätter att växa. Nu planerar vi för ett nytt normalläge där onlinehandel är ett naturligt sätt att få hem sina matvaror, säger Sara Mundt Petersen, chef för digitala kundmöten på Coop Sverige, i en kommentar.

Undersökningen visar att det är fler kvinnor, 45 procent, än män, 32 procent, som handlat mat på nätet sedan pandemins utbrott. När man däremot tittat på deras inställning till att fortsätta handla mat online så märks ingen skillnad mellan män och kvinnor – där är det lika stor andel som säger att de kommer fortsätta handla på nätet.. Mest positiva till att fortsätta handla mat online är åldersgruppen 35-44 år.

– Många har upptäckt hur smidigt det är att handla på nätet och sen hämta ut matkassarna i butik eller få dem hemlevererade. Vårt uppdrag är att se till att kunderna får en lika smidig och inspirerande upplevelse oavsett hur de får hem maten, säger Sara Mundt Petersen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094