23948sdkhjf

70 Icabutiker sugna på obemannat

Ett 70-tal Icabutiker är intresserade av obemannade lösningar.

Det säger Icagruppens koncern-vd Per Strömberg i ett nytt avsnitt av podden Investerarens Podcast.

”Jag tror att den här trenden med obemannade butiker inte minst på landsbygden kommer att vara viktig. Vi har två eller snart tre obemannade enheter som vi testar och då testar vi lite olika spår”, säger han i avsnittet.

På landsbygden finns ofta en Ica Nära-butik. Ica finns i 285 av Sveriges 290 kommuner, men många av de här butikerna på landsbygden har begränsade öppettider.

Per Strömberg berättar om de olika lösningar Ica testat, däribland en containerlösning med ett separat litet obemannat hus i anslutning till Ica-butiken. En annan lösning är att kunden går in i den befintliga butiken, loggar in via en app, scannar varor med mobilen för att sedan checka ut.

"Vi ser när vi har testat det här på några orter att det är otroligt uppskattat av kunderna. En butik som kanske tidigare stängde klockan 7 på kvällen kan nu vara öppen hela dygnet, inte med personal på plats utan med den här obemannade lösningen", säger Per Strömberg i Investerarens Podcast.

Ica har testat och har lösningen för obemannade butiker och separata containerlösningar på plats, enligt Per Strömberg som också uppger att ett 70-tal butiker är intresserade av att göra den här typen av obemannade lösningar.

"Vi påbörjar nu med kraft utrullningen. Som jag sa, har vi 70 butiker som har anmält intresse och vill göra det här på ett eller annat sätt", säger han i podden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125