23948sdkhjf

Lidl: Minskade utsläpp trots ökad omsättning

Sedan 2016 har Lidl minskat sina koldioxidutsläpp med 13 procent, samtidigt som omsättningen ökat med 48 procent.

Det framgår av kedjan hållbarhetsredovisning.

Bland årets höjdpunkter återfinns världens första klimatneutrala handelsbyggnad, 2 144 ton mat som tagits vara på i arbetet för att minska matsvinn och 11,3 miljoner kronor som delats ut till projekt som påskyndar omställningen till ett mer hållbart livsmedelssystem skriver Lidl i ett pressmeddelande.

–Vi är utmanare på den svenska livsmedelsmarknaden och vi har ett arbetssätt som gör att vi snabbt kan ställa om och anpassa oss. Både efter våra kunders och omvärldens förändrade behov och krav. Vi har visat att det går att minska klimatpåverkan samtidigt som verksamheten växer och vi fortsätter vårt långsiktiga arbete för att minska utsläppen, säger Bella Goldman, varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör, i en kommentar.

Samtidigt som Lidl Sveriges verksamhet vuxit har också antalet solcellsanläggningar nästan fördubblats under 2020/21. Nu finns solcellsanläggningar på 15 av kedjans butiker som tillsammans producerade 720 808 kWh energi som användes i butikerna. Överskottet såldes till elnätet. Solcellsanläggningar finns även på det nybyggda huvudkontoret i Barkarby och vid det nya centrallagret i Örebro. Den sistnämnda förväntas producera 838 000 kWh per år.

Under året har Lidl bland annat ökat andelen förnybara drivmedel i sin logistikflotta från 78 till 81 procent. Målet är att köra helt fossilfritt 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109