23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Miljöparadoxen kring matsvinn – silar mygg och sväljer kameler

Plastbantning, bihotell och miljöbonus på grönsaker. Branschens grepp för miljön är många men ofta silas mygg för att skapa ett grönt varumärke medan kamelerna sväljs. "Vissa små saker blir orimligt stora och andra stora saker pågår i det tysta", säger Louise Ungerth, hållbarhetsexpert och konsult.

Matsmart räddar mat men säljer bara stapelvaror/kolonialvaror och skickar dem i små paket till postombud. Dagligvarukedjor tillverkar öl av överblivet bröd samtidigt som man låter leverantörerna svinna fritt i avdelningen. Hemköp ger klimatbonus i grönsaksavdelningen samtidigt som man liksom övriga branschen säljer citroner i nät och lockar med kött i reklambladet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.156|