Miljöparadoxen kring matsvinn – silar mygg och sväljer kameler
Plastbantning, bihotell och miljöbonus på grönsaker. Branschens grepp för miljön är många men ofta silas mygg för att skapa ett grönt varumärke medan kamelerna sväljs.
"Vissa små saker blir orimligt stora och andra stora saker pågår i det tysta", säger Louise Ungerth, hållbarhetsexpert och konsult.
Matsmart räddar mat men säljer bara stapelvaror/kolonialvaror och skickar dem i små paket till postombud. Dagligvarukedjor tillverkar öl av överblivet bröd samtidigt som man låter leverantörerna svinna fritt i avdelningen. Hemköp ger klimatbonus i grönsaksavdelningen samtidigt som man liksom övriga branschen säljer citroner i nät och lockar med köt...
Få tillgång till hela artikeln - enkelt och snabbt
Provprenumeration
Skapa en provprenumeration
Prova nu
Prenumeration
Välj mellan våra prenumerationer på Fri Köpenskap och hitta vad som passar dig och/eller ditt företag
Se prenumerationer