23948sdkhjf

Här öppnar Willys ny Hemma-butik

Nu är allt klart för en ny Willys Hemma-butik i området Nya Altplatsen i Högsbo i Göteborg.

Butiken på cirka 1 000 kvadratmeter kommer att öppna i början av 2024.

 Etableringen av butiken kommer innebära cirka 15 nya arbetstillfällen, skriver Willys i ett pressmeddelande.

Butiken kommer att öppna i en helt ny fastighet där en tidigare byggnad nu har rivits. I bottenvåningen är tanken att flera kommersiella aktörer ska husera, varav Willys Hemma blir en. I resten av byggnaden blir det ett äldreboende och flera nya hyresrätter

– Vi ser stor potential för Willys Hemma-butiken på Altplatsen i Göteborg, som kommer öppna i ett område i stor utveckling och tillväxt med bra närområden. Willys Hemmas erbjudande, med låga priser och breda sortiment i bostadsnära lägen, kommer att bli ett uppskattat inslag i detta spännande område, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Fokus i butiken kommer att ligga på ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Ambitionen är också att butiken ska klara kriterierna för Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

Det är Odalen Fastigheter som utvecklar fastigheten och projektet ingår i Göteborgs storsatsning Bostad2021. Syftet med den nya bebyggelsen är att skapa en dynamisk och modern mötesplats med stort serviceutbud. Bygget förväntas stå klart under fjärde kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.215