23948sdkhjf

Svenska Nukka har världens första helt nedbrytbara rakhyvel

Tony Hanna från Norrköping letade länge efter plastfria rakhyvlar i butik utan resultat. När han insåg att produkten inte fanns, tog han saken i egna händer och startade företaget Nukka Co.

Efter tre års tid och 2 017 försök senare, fick han fram en produkt som var hållbar, plastfri och höll en hög kvalitet. Svårigheterna  från början var att hitta rätt material och att få ihop den ut- manande produktionen.

– Det var rätt svårt att kombinera olika material, speciellt då en rakhyvel ska tåla vätska, temperaturskiftningar och vara helt ned-brytbar men inte under användningsperioden, säger Tony Hanna.
– Det tog lång tid att hitta rätt – faktiskt hela 2 017 prototyper innan det blev rätt! Så att ge upp, det gör jag inte lätt. Som en kul grej har jag sparat några av prototyperna, säger han.

För att produkten inte skulle kopieras av andra, vände han sig till svenska fabriker för hjälp att leverera delar till rakhyveln, till exempel är det svenskt stål i rakbladen.

– Det var viktigt för mig att hållbarhetsperspektivet även innefattade produktion i närområdet och att det är en svensk- tillverkad produkt.

Produkten visades även upp för utvalda inköparna inom daglig-varuhandeln och redan under första mötet insåg Tony Hanna potentialen i sin uppfinning.

– Vi har fått ett stort intresse från både svenska och utländska distributörer och kedjor. En inköpare kallade produkten för ”det största som hänt i kategorin på över 30 år” vilket var extra  glädjande att höra.

Produkten finns att köpa ute i dagligvaruhandeln, apotek och PBX i sin nya concept store.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063