23948sdkhjf

Ica Citybutikerna satsar på elbilsladdning

De fyra Ica Citybutikerna i Borås satsar på elbilsladdning tillsammans med laddstationsleverantören Chargenode.

Behovet av laddmöjligheter ökar och utbudet i Borås innerstad har hittills varit dåligt.

– Vi uppmärksammade tidigt att det finns ett stort behov av elbilsladdning hos våra besökare och det är en utmaning att möta det ökade behovet för Borås Stad, säger Linus Ivarsson, marknadschef på Ica Citybutikerna, i en kommentar.

De fyra Citybutikerna Knalleland, Brämhult, Fristad och Centrum har länge satsat på hållbarhet, och installerade redan 2016 en solcellsanläggning på Knallelands tak.

– Nu tar vi nästa stora hållbarhetskliv och storsatsar på elbilsladdning tillsammans med Chargenode. För oss är deras laddteknik helt överlägsen. Deras smarta mjukvara optimerar och fördelar tillgänglig laddeffekt så att alla våra besökare får den laddning utan att vi behöver öka effektuttagen på fastigheten, säger Linus Ivarsson.

Chargenode installerar 27 ladduttag hos Ica Fristad. På Ica Knallelands besöksparkering installeras 9 ladduttag. Dessutom installeras en snabbladdare med 150 kW laddeffekt och två ladduttag. Knalleland får till att börja med ett 60-tal laddplatser men Chargenodes system är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser.

Chargenode har tidigare installerat laddplatser på bland annat Ica Maxi Nyköping och Ica Maxi Universitet Örebro.

Alla kedjor satsar på att installera och bygga ut laddstationer på butiksparkeringarna för att möta det ökande behovet. Lidl var tidigt ute och Coop har sedan förra året ett samarbete med företaget Grön Kontakt.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078