23948sdkhjf

DNB sänker Axfood

DNB Markets sänker riktkursen för Axfood till 220 kronor från 237 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys daterad på fredagen.

Riktkurssänkningen hänvisas till lägre tillväxtförväntningar för Willys, ytterligare marginalpress som en följd av ökade kostnader i samband med skiftet till online samt ökade strukturella utmaningar i sektorn.

"Vi räknar fortfarande med att Axfood kommer att utvecklas bättre relativt sektorn, vilket emellertid ser ut att vara inprisat och vi ser en begränsad potential för högre multiplar givet nuvarande utsikter", skriver DNB Markets.

För Ica upprepar banken sin säljrekommendation och riktkursen 370 kronor. Trots att Ica-aktien har sjunkit 11 procent det senaste året ser värderingen ansträngd ut, menar DNB som också ser en betydande risk för kursnedgång under 2022.

På kort sikt tror DNB att Ica kommer att stå inför utmaningar som ökad konkurrens, pressade marknadsandelar och ofördelaktig prispositionering, heter det i analysen.

I fredagens tidiga handel noterades Axfood oförändrat till 210:40 kronor och Ica hade gått ned 0,8 procent till 402:30 kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094