23948sdkhjf

Amazon vill binda ihop smart kylskåp med sin e-handel

Det smarta kylskåpet är på tapeten igen. Amazon rapporteras arbeta med ett projekt som ska utmynna i ett AI-styrt kylskåp som kan hålla koll på vilka varor som finns inuti och registrera hushållets köpvanor.

Om något som brukar inhandlas regelbundet är på väg att ta slut ska kylskåpet uppmärksamma det och underlätta en beställning från de egna daligvarukedjorna Whole Foods eller Amazon Fresh.

Det smarta ylskåpet ska även kunna komma med receptförslag som är anpassade för varor som är på väg att passera bäst-före-datum. Det spekuleras också i att den smarta högtalaren Alexa på något sätt ska ingå under köpresan.

Amazon har inga planer på att tillverka själva kylskåpet själva, för det krävs en samarbetspartner, men tanken är alltså att kylskåpet ska kopplas ihop med e-handelsjättens egen matförsäljning.

Enligt Business Insider är det teamet bakom Amazon Go, e-handelsjättens tekniktunga obemannade koncept, som sedan en längre tid arbetar med projektet. Även personer som jobbar med hårdvaran hos Amazon Fresh och Lab125 uppges vara inblandade. 

Enligt samma källor har e-handelsjätten hittills lagt 50 miljoner dollar per år på projektet utan någon garanti för att det smarta kylskåpet i slutändan blir en realitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094