23948sdkhjf

Maxibutik tar in väktare för att hindra stölder

Organiserade stölder har ökat i Partille.

Ica Maxi i Partille har sett hur stölderna och snatterierna ökat i omfattning de senaste åren vilket har lett till att butiken fått anlita väktare, både med och utan uniform, skriver Partille Tidning.

Vi tar butikstjuvar varje dag, säger Ica-handlaren Thomas Strindeborn till tidningen.

Enligt polisen har butiksstölderna ökat den senaste tiden i Partille och Alum, och enligt Thomas Strindeborn är stölderna nu både mer omfattande och mer organiserade.

När jag började i branschen så glömde man betala och stoppade ner en chokladask i fickan, i dag är det något helt annat. Det är mer organiserade stölder. Det rensas hyllor och vi hittar lappar med beställningar på vad de ska stjäla när vi går igenom deras tillhörigheter, säger han.

Införandet av väktare har gett tillbaka butiken en viss kontroll men enligt Thomas Strindeborn är det en daglig kamp för att hålla stölderna nere. Många av de som stjäl återvänder kort efter att utredningarna av deras stölder lagts ned.

Det som är symtomatisk för dessa tjuvar är att de går in och plockar på sig som om de vore osynliga. De erkänner direkt, allt för att inte bli sittande kvar hos oss. Ganska snabbt kommer de upp i ett antal stölder och blir till slut i princip straffimmuna, eftersom man inte kan få mer straff efter ett tag, säger Anders Klingberg, utredningsansvarig vid polisen i Nordöstra Göteborg, till Partille Tidning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109