23948sdkhjf

Butikerna fortsätter driva försäljningen

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 1,6 procent under september 2021 jämfört med samma månad 2020, enligt Dagligvaruindex från Svensk Dagligvaruhandel.

Försäljningsutvecklingen i butik uppgick till 1,3 procent under månaden. Den positiva utvecklingen i butik, som startade i juni håller i sig in i hösten.

– Försäljningen i butik stod för merparten av försäljningstillväxten i dagligvaruhandeln under september. Kunderna har i och med restriktionslättnaderna successivt återgått till att handla i butik, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel, i en kommentar.

E-handeln växte under månaden med 6,9 procent. Hemleverans växte med 4,0 procent och upphämtning i butik med 10,4 procent. E-handelns andel av dagligvaruförsäljningen uppgick i september till 5,2 procent.

– Försäljningstillväxten i e-handeln var positiv under månaden, trots höga jämförelsetal från föregående år. E-handelsandelen uppgick till 5,2 procent, vilket är något högre än under motsvarande månad föregående år trots att vi levde med mer restriktioner då, säger Karin Brynell.

Under årets tredje kvartal var den totala försäljningsutvecklingen 1,2 procent. Försäljningen i butik ökade med 1,1 procent och e-handelsförsäljningen ökade med 3,0 procent.

Kalendereffekten beräknas till 0,2 procent för september månad, vilket ger en kalenderjusterad tillväxt om 1,4 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094