23948sdkhjf

Efter skandalen – han blir ny vd för kycklingkoncernen

Jonas Tunestål lämnar KLS Ugglarps för att bli koncernchef på Scandi Standard.

Leif Bergvall Hansen fick lämna Scandi Standard i maj efter avslöjandet om att Kronfågel skållat kycklingar. Nu har en ny permanent vd och koncernchef utsetts. Jonas Tunestål, nu vd för KLS Ugglarps, tillträder sin nya tjänst senast i maj 2022. Han efterträder då Scandi Standards tillförordnade vd Otto Drakenberg som kvarstår i rollen tills dess.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av teamet på Scandi Standard och få bidra till att vidareutveckla bolagets starka marknadsposition i Norden och Irland. Scandi Standard är ett intressant bolag med höga ambitioner i en spännande värdekedja med många möjligheter, säger Jonas Tunestål i ett uttalande.   

Tunestål har tillbringat hela sin på karriär på köttföretaget KLS Ugglarps. Han lämnar nu både vd-rollen för KLS Ugglarps och ägarbolaget Danish Crowns ledningsgrupp.

Det är inte första gången han kommer i kontakt med kycklingkoncernen. 2018 inledde KLS Ugglarps ett produktionssamarbete med Kronfågel

– Jonas Tunestål är helt rätt person för att realisera Scandi Standards fulla potential på en marknad där efterfrågan på kyckling ökar på grund av smak-, hälso- och hållbarhetsfaktorer. Han har bevisat att han kan skapa långsiktig lönsamhet i snabbväxande företag och han är dessutom en mycket uppskattad ledare, kommenterar Johan Bygge, styrelseordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078